Felhúzó Kupa beszámoló

Első alkalommal került megrendezésre Nagykállóban a Női, férfi -felnőtt Felhúzó kupa, melyet a Magyar Erőemelő Szövetség és egyesületünk az ANIMA CORE Súlyemelő, Szabadidő és Tömegsport Egyesület rendezett meg 2021.07.17-én szombaton. Nagy örömmel töltött el az, hogy mint fiatal egyesület lehetőséget kaptunk mind a szövetség, mind a  városvezetés részéről  egy országos verseny megrendezésére. Ennek megfelelően, az egyesület elnökeként és versenyzőjeként igyekeztem, hogy minden szempontból színvonalas eseményt rendezzünk, ahol a versenyzők professzionális versenykörülmények között tehetik próbára magukat.

A helyszín kedvezett a megyei és környező régiók sportolóinak, de szép számmal jöttek a főváros és környékéről is hozzánk. A regisztráció hetekkel a verseny időpontja előtt megkezdődött. 9 egyesület nevezett sportolókat, a férfiak voltak többségben. A női mezőnyben a legnagyobb megmozgatott súly 190 kg volt (84 kg-os kat.) Tóth Enikő- Erőtér Powerlifting Erőemelő Egyesület. Férfi kategóriában 320 kg (120 kg-os kat.). Tar János Kelet-Ereje Nyíregyháza. Részemről a kitűzött cél testsúlyom kétszeresének megemelése, melyet sikeresen teljesítettem 100 kg  (52 kg kat.)

A verseny zökkenőmentesen, időrendben haladt, a visszajelzések alapján elmondhatom, hogy elégedetten távoztak az erőemelők Nagykállóból.

Ahhoz, hogy ilyen színvonalas rendezvényt sikerült megtartani, nagyban hozzájárult számos támogatás, segítségnyújtás melyet ezúton is szeretnék megköszönni. Köszönöm Nagykálló Város Önkormányzatának támogatását a verseny kellékek szállításában, a helyszín biztosításában, az étkeztetésben. A Nagykállói Televízió munkatársainak reklámanyagokkal való folyamatos segítségét.

Szívből szeretném, ha a jövőben rendhagyó esemény lenne, illetve bővülne is az erőemelő, valamint súlyemelő versenypaletta, minél több nézővel megtöltve a Városi Sportcsarnok lelátóját.

További támogatók:

Prémium Médis & Sport Management Zrt.

BioTech USA Magyarország

VaZoTrans Költöztetés – Fuvarozás

Sweet Kézműves fagylaltozó és kávézó

Intense Color Kft.

Beko Energo Kft.

Pizzalazzaro

Óbester Étterem és kávézó

Nap Strand Nagykálló

LR Health & Beauty Systems