Kedves látogató! Engedd meg, hogy bemutassam az utat amit eddig bejártam

Fehér Tímea vagyok. Sportszervező, egészségfejlesztő, súlyemelő versenyző, az egyesület elnöke.1988-ban születtem Nyíregyházán. A nagykállói Korányi Frigyes Gimnáziumban érettségiztem. A növények és állatok világa mindig közel állt hozzám , mai napig imádok a természetben időzni. A gimnáziumi képzések alternatívái közül nem volt kérdéses, az Idegen nyelv és környezetvédelem tagozat rögtön megtetszett, erre jelentkeztem. Érettségi után még nem igazán tudtam ,pontosan mi az irány ami mellett már 18 évesen el tudok köteleződni, de az utazás, külföld, az ismeretlen felfedezése mindig is vonzott, így beiratkoztam egy nyíregyházi felsőoktatási intézménybe, Vendéglátó és Idegenforgalmi  Szakmenedzser képzésre. A két éves képzés egy fél éves szakmai gyakorlattal zárult, amit én Görögországban, Kréta szigetén teljesítettem egy hotelben. Kitűnő lehetőség volt ez akkoriban az idegen nyelv gyakorlására is amit szintén fontos feladatnak tekintettem a nyelvvizsgára való felkészülés szempontjából.

Fiatal pályakezdőként az első években vendéglátóhelyeken gyűjtöttem munkatapasztalatot felszolgálóként, itthon, s külföldön egyaránt. Már fiatalon az a típus voltam, aki nem tud tétlenül várni, mentem s kerestem a lehetősségeket ahol fejlődni, tapasztalatot gyűjteni élményekkel gazdagodni s nem utolsó sorban pénzt keresni tudtam.

NEA támogatas Nagykallo 04

A külföldi munkavállalás nem maradt tőlem távol egy darabig, dolgoztam Németországban is, ahol betanított gyári munkát végeztem egy orvosi műszereket gyártó cégnél. Itt  a célom elsősorban egy bizonyos anyagi megtakarítás és német nyelvtanulás volt. Azt nagyon hamar sikerült megállapítanom és felismernem, hogy a pénz maga egyrészt nem minden, másrészt, nem tudnék éveket ilyen munkakörnyezetben tölteni. A munkakörnyezet alatt értem az ülőmunkát értem zárt térben mesterséges fénykörnyezetben.

Sportolni mindig is szerettem. Gyermekkoromban versenyszerűen úsztam, illetve futottam, kerékpároztam. Miután hazajöttem Németországból, először egy edzőteremben helyezkedtem el pultosként  ami nem tartott sokáig, viszont megismerkedtem több mozgásformával és eszközzel, többek között a TRX-szel is. Még ki se próbáltam, de tudtam, én ezt csinálni és oktatni szeretném! Kerestem is a lehetőségeket, majd végigtekintve a lépcsőfokokat, beiratkoztam egy edzőképzésre sportedző-aerobic szakágon.

A sport mindenek előtt

Ezzel egy időben (2014) kezdődött életemnek egy szintén meghatározó szakasza, melyet a nyíregyházi LEGO gyárban töltöttem recepciósként. Itt is rengeteg tapasztalattal gazdagodtam. Sok emberrel kerültem kapcsolatba, több munkakörbe is betekintést nyerhettem. Az edzősködés kezdetben másodállás volt. A képzések után bele is vágtam a TRX órák szervezésébe mind egyéni, mind csoportos formában. Időközben a gyár is létrehozott egy edzőtermet a dolgozók részére, s TRX állvány, hevederek is helyet kaptak bent! Ennek én nagyon megörültem, s jelentkeztem is mint óraadó edző. Heti kétszer, a recepciós pult mögül felállva, a munkaidőm után még dupla órákat tartottam a gyárban dolgozóknak, de a hét többi napján is folytattam másodállásban. Akkor még itthon, az egyik szobában alakítottam ki a helyet az edzéseknek. Egyénileg, párban jártak hozzám a mozogni vágyók.

Miután egyre több kliensem lett, elgondolkodtam, hogy ott hagyom a recepciós állásom, s továbbtanulok, elvégzek egy egyetemi alapképzést Nyíregyházán a Testnevelés és Sporttudományi Intézeten belül, s mellette edzőként dolgozom. Hezitáltam, hiszen az akkor „biztos állásnak” számító munkaköröm kellett felmondanom. Tartottam tőle mi lesz, ha nem jön be a dolog? A továbbtanulás évről-évre egyre jobban felértékelődött bennem, hiába voltak akik le akartak beszélni a terveimről, nem foglalkoztam vele, céljaim voltak.  Fontos volt számomra viszont, hogy államilag támogatott képzésre tudjak menni. Mivel a gimnáziumi  eredményeim nem voltak valami fényesek, így mindenképp meg kellett csinálnom egy emelt szintű érettségit, és kiegészíteni a nyelvvizsgámat komplexre, hogy elég pontom legyen a felvételihez. 28 évesen érdekes volt nálam 10 évnél fiatalabbakkal együtt érettségizni, majd aztán velük ülni az egyetemi padsorokban, de mindenképp nappali képzést vettem célba, hiszen sok gyakorlati tantárgy volt, kellő rendszerességgel szerettem volna részt venni az órákon. Tanulságos diákévek voltak ezek számomra, egy másik generációval tölteni napi több órát, visszarázódni a tanulás rendszerébe. A LEGO-ban idő közben felkértek, üzemeltessem a dolgozói edzőtermet! Hatalmas öröm és izgalom töltött el és nagyon szerencsésnek éreztem magam, hogy egy olyan területen sikerül elhelyezkednem, amire épp folyamatban vannak a tanulmányaim. Vállalkozóként kötöttek velem szerződést, tehát nagyfokú önállóság, és tervezés, szervezés kellett hozzá, amiben túl sok gyakorlatom még nem volt, de megoldottam a feladatokat. A vállalati környezet munkatapasztalatai alapján az alapképzés végét a Munkahelyi sport és egészségfejlesztés című szakdolgozatommal zártam.

Amilyen eredményes volt az egyetemi tanulmányok befejezése 2020-ban,  olyannyira vált egyre kétségbeejtőbbé a helyzet amit a koronavírus járvány idézett elő. Bezártak az edzőtermek, minden korlátozottá vált, s nagyon bizonytalanok voltak a kilátások. Amiért hálás vagyok, az az, hogy az évek alatt beleszerettem abba sportágba, ami végig tartotta bennem a lelket, s célokat, feladatokat ezzel együtt reményt adott. https://animacore.hu/en-es-a-sulyemeles/ A súlyemelés számomra rengeteget ad és adott, de tulajdonképpen maga a folyamatos célkitűzés volt az ami nem hagyta, hogy feladjam. Voltak nehéz időszakok, amikor teljesen más munkakör után néztem, s adtam be jelentkezést. Végül az interjúra már nem mentem el. 

Elfogadtam, hogy talán szűkösebben élve, de kiállok az elveimért és kitartok a sport mellett. Lakóhelyem önkormányzata támogatta egyesületünket, így az edzéseket sikerült lebonyolítani, ami nekem elég is volt, boldoggá tett. 2021 év eleje már hozott változásokat, s szerencsére lehetőségeket is. 2021. májusában óta egy nyíregyházi edzőterem intézményvezetőjeként kaptam lehetőséget karrierem további építésébe, s közben a súlyemelés világában egyre inkább elmerülve megtaláltam azt a sportágat amelyben versenyzőként és edzőként is a maximális odaadással folytatom munkám. Férjemmel közösen vezetünk súlyemelő szakosztályt, építünk sajátos elveken alapuló edzői, oktatói  bázist.

Életelvem Arisztotelész tanítása lapján : „Minden természeti jelenség magában hordja fejlődésének kezdettől fogva adott belső célját".

Tanulmányaim

 • Érettségi vizsga: Nagykálló, Korányi Frigyes Gimnázium, 2017 
 • Sportedző-aerobic szakág, 2014
 • TRX suspension training course, 2014
 • R-med akadémia /Move better, 2016
 • Feövenyessy Akadémia /Funcionális fascia tréning, 2018
 •  Nyíregyházi Egyetem Sport -és rekreáció alapszak, 2017-2020
 • Szakdolgozatom témája: Munkahelyi Sport és egészségfejlesztés. A stresszkezelés lehetőségei a munkahelyi egészségprogramok által
 • 2021. Baranyai-Fehér súlyemelő iskola, Súlyemelés nem csak súlyemelőknek szeminárium
 • 2022-2024 Inczédy Gyögy Szakközépiskola, Súlyemelő szakedző

Eredményeim versenyzőként

 • 2018 óta versenyzem erőemelésben, 2020-ban vettem részt  először súlyemelő versenyen
 • Erőemelés: felnőtt Magyar Bajokság (52 kg ) 2. hely, 2021.
 • Magyar Egyetemi Országos Bajnokság (57 kg) abszolút első hely, 2018.
 • Súlyemelés: Magyar bajnokság felnőtt kategória (49kg) 3.hely, 2021.
 • Erőemelés, Fekvenyomó Európa Bajnokság (52 kg), 8. helyezés, 2022
 • Masters Világbakjnokság, Lengyelország W35/55kg 5. hely