MUNKAHELYI SPORT ÉS EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS

Kapcsolatom a munkahelyi sportszervezéssel 2015-ben kezdődött. Akkor kaptam lehetőséget arra, hogy az egyik nyíregyházi multinacionális vállalatnál tartsak TRX csoportos foglalkozásokat az ott dolgozóknak. Az akkori, számomra kissé monoton, recepciós munkakörömből felállva, vágtam bele a vállalkozói munkaformába és tettem hivatásommá szenvedélyem. Azóta is több edzőteremben vezetek szabadidős edzéseket csoportos és egyéni formában. Egy autóalkatrészeket gyártó vállalattól ugyancsak megkerestek 2021-ben velük is dolgoztunk együtt csoportos foglalkozásokon belül. 2019 áprilisa óta a TRX mellett, a LEGO gyár edzőtermének vezetésével is megbíztak. Azóta is egyre több tapasztalattal gazdagodom edzői csapatommal az egészségfejlesztés területén. A teremfelügyelet mellett reggeli edzéseket vezetünk, tanácsokat adunk étkezés, életmód területén. Mindezek mellett versenyszerűen sportolok, az erősportok szerelmeseként súlyemelő és erőemelő versenyző vagyok. A mindennapi tapasztalataim által sok-sok kérdés és ezzel együtt cél születik bennem, azzal kapcsolatban, hogyan, miképp lehet javítani közérzetünkön, miképp tudok segíteni szakemberként és egyben szolgáltatóként az embereknek akár munkakörnyezetükben, akár magánéletükben.

Munkahelyi egészség- és mozgásprogramok jelentősége

Első hallásra kicsit idegennek tűnhet a kifejezés, külön-külön rendben van igen, munkahely, van az egészségünk, a fejlesztést pedig valamilyen mozgásprogramhoz kötik legtöbben. De így együtt ritkán használjuk, még akkor is amikor egyébként rendszeresen végezzük magát a tevékenységet. „A legtöbb időnket a napunkból a munkahelyünkön töltjük. Éberen töltött időnk 37%-át, így életünk során megközelítőleg 80-90 000 órát-és a munkahely ezért is kiváló terep az egészségre nevelésben” (Szabó Á. 2013).

A World Health Organization (WHO) már az 1950-es években deklarálta, hogy a  munkavállalók egészségi állapota visszahat  vállalatra és annak üzleti teljesítményére. Goetzel et al. (2008) kutatásai szerint hároméves időtávon minden vállalati egészségprogramra költött dollár 1,4-4,7 dollárt hoz. A legtöbb nemzetközi kutatás 1 és 5 dollár közé teszi ezen programok megtérülését (Szabó & Juhász, 2019). A munkahely kiváló terep lehet az egészségre, mozgásra nevelésben, hiszen sok időt töltünk ott, célzottan, nagy hatékony­sággal lehet megszólítani a munkavállalókat.

A stresszt a fizikai inaktivitás követi a munkahelyi egészségkockázati ténye­zők sorában mind globálisan, mind Európában? Willis Towers Watson (2016) . A COVID-19 ráadásul e kockázati tényezők előfordu­lását – kiváltképp a stresszt – még tovább növelte.

Miről szól a vállalati mozgáskultúra fejlesztés?

Minden olyan beavatkozási lehetőség ide tartozik, amellyel fi­gyelmet szentel a vállalat  a munkavállalóik, a fogyasztóik, a közösség és a természeti környezet egészségének is.

A munkahely kiváló terep lehet az egészségre, mozgásra nevelésben, hiszen sok időt töltünk ott, célzottan, nagy hatékony­sággal lehet megszólítani a munkavállalókat.

ANIMA CORE vállalati edzésprogramok

MunkaERŐ=Humán tőke

EGÉSZSÉGTUDATOS VÁLLALAT VEZETÉS

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) 2009-ben pályázatot adott be az Európai Bizottsághoz, az egészségtudatos vállalatirányítás feltérképezésére. A pályázat címe: A közép-kelet-európai munkaadók és munkavállalók egészség-és biztonságtudatosságának fejlesztéséért. Online kérdőíves lekérdezéses módszert használtak, 709 vállalkozás 6 országból vett részt a mintában. A legnagyobb részben magyar vállalatok vettek részt a vizsgálatban (29%). A munkavállalóknál tapasztalt leggyakoribb egészségügyi problémák a következők: Stressz terheltség, váz-és izomrendszeri problémák, dohányzás, szociális problémák, alkohol problémák. Kézenfekvő a válasz arra a kérdésre, hogy miért is van szükség egészséges munkahelyek kialakítására. Egyre nagyobb a teljesítmény és megfelelés kényszer. Egyre nagyobb erőfeszítést kell tennie a munkavállalónak a jobb eredményért, amit a gazdaság elvár. Ez sajnos magában hordozza a következményt, hogy felcseréljük az értékrendeket: biztonságot nagyobb lehetőségekre, időt pénzre, családot munkára, közösséget önmagunk érdekeire. „Az egészségtudatos vállalatirányítás előnye a természet értékeinek megőrzése, valamint az emberek életminőségének, valamint a társadalmi tőke minőségének javulása” (Szabó Á. 2013). 

Először is elgondolkodtatóak a számadatok, melyek a magyar lakosság egészségi állapotával kapcsolatban születnek, másrész bizakodva tekintek előre, hiszen rengeteg alternatíva áll rendelkezésre. Igaz, a terület, mint munkahelyi egészségfejlesztés és annak mérési lehetőségei, valószínűleg igényel jó néhány évet, hogy biztosabb és konkrétabb eredményekről lehessen beszámolni (Garaj Erika, 2015) szerint két alapvető szemléletmód és nézőpont van. Foglalkozás-egészségügyi ellátás szemszögéből nézve a hangsúly a veszélyeken, a lehetőségeken van, a munkahelyi egészségfejlesztés szemszögéből pedig a forrásokon, a lehetőségeken és a fejlesztéseken. Az egészségfejlesztés szemlélete a dolgozót a tudatosságra, saját állapotáért való felelősségvállalásra ösztönzi. 

 Fehér Tímea

Keressen minket bizalommal!

Elérhetőségek:

Tel: +36/20 427 62 26

e-mail: animacorese@gmail.com

fehertimea88@gmail.com