Hamis illúziók és divat diéták helyett építs izmot!

Kulcstényező az anyagcsere

Több izomszövet=kevesebb zsírszövet = aktívabb alapanyagcsere!

Testünk legfőbb energiafogyasztója az aktív állapotban lévő izomzat. Az izommunka hőt termel, ez szervezetünk elsődleges hőtermelő mechanizmusa, ezáltal jelentős mértékben növeli az anyagcserét. Emellett egyéb hormonális és neuronális mechanizmus által is fokozza az energiaszükségletet. Különböző mértékű terhelésnél eltérő a felhasznált energia mennyisége és a felhasznált tápanyagok aránya.

A nagyobb izomtömeg miatti anyagcsere fokozódás a nemek között is megmutatkozik. A férfiakban a nőkhöz képest emiatt kb. 10%-al nagyobb energiaforgalom mérhető. A férfiaknál a nagyobb izomszövet miatt a zsírszövet kisebb aránya is jellemző, illetve férfi nemi hormonok anabolikus hatása miatt is fokozódik az anyagcsere. Az is ismert, hogy minél kisebb a szervezetben a zsírszövet aránya, annál nagyobb az alapanyagcsere.

Az izomzat tehát jelentős szerepet játszik a teljes test gükózhommeosztázisában, az általános anyagcsere egészsségben. A nagyobb izomtömeg:

  • növeli az inzulinérzékenységet
  • képes kisimítani a vércukorgörbét
  • csökkeneti a vércukor csúcsokat- stabilizálja a vércukorszintet

A fitneszipar útvesztői

A táplálkozási tanácsadó guruk egyik vesszőparipája az anyagcsere. Csoda módszerek, táplálék kiegészítők, életmód tanácsok és “diéta csomagok”. Csak tudjunk választani a kínálatból, ajánlás és “szakértő” van bőven. Nem könnyíti meg a dolgunkat ha olyan helyre váltunk tartós bérletet, ahol cél a profit elérése. Tartsuk szem előtt, hogy az ilyen helyen elsődleges cél a bevétel növelése, nem pedig a mi egészségünk! Profit elérése bármi áron, amivel laikusként akármiyen ellentmondásos is, az egészségünkkel fizetünk. Gondoljuk végig, mennyit fordítunk  étrendkiegészítőkre, személyes tanácsokra stb. Becsatlakozni egy brand hálózatába gyakran jelenthet megoldást, hiszen prémium termékeket kínálnak, magas áron, jó marketinggel, egy profin felépített rendszerben.  

 

A felelősség felvállalása

Vallljuk be, saját döntéseinkért sokszor nehezen vállaljuk a felelősséget. Könnyebb  mást hibáztatni. Így egy termék, vagy szolgáltatás melletti voks, kényelmes választás. Ha nézőpontot váltunk és felismerjük: igenis képesek vagyunk önállóan mérlegelni, döntést hozni, rengeteg időt , energiát és pénzt is spórolhatunk magunknak.  Ehhez nélkülözhetlen az stratégia, miszerint ésszerű, hosszú távon megtérülő döntést csak adatok alapján, és ami nagyon fontos SZAKÉRTŐ bevonásával tudunk hozni. 

Adatalapú döntéshozatal és szakértelem

Ki a SZAKértő? A kompetencia határokat nagyon sokan felelőtlenül átlépik. Látjuk a kínálatot: “téplálkozási tanácsadó” “életmód tanácsadó”, és megannyi hangzatos tréner jelző. Ha belegondolunk, az élet más területein sem megyünk “tanácsadókhoz”. Pl. családi házunk kivitelezése során sem “építési tanácsadóhoz” megyünk hanem építÉSZhez. Saját égészségünk megőrzéséhez, optimalizáláshoz is a megfelelő mérések, szűrővizsgálatok és a hozzájuk kapcsolódó SZAKemberek segitségére van szükség. (pl: laborvizsgálatok- szűrővizsgálatok- dietetikus- sportdietetikus- szakemberek.)

Edzői kompetencia

Azt képviseljük, amiben kompetensek vagyunk. A súlyemelés gyakorlatait oktatjuk.

Súlyemelő oktatóvideóinkat  itt találod:

VIP TARTALMAK

Kezdőknek, hakadóknak, versenyzőknek. Mindenkinek aki egészségesebb szeretne lenni! 🙂