A természet a legalapvetőbb összekötő kapocs. Belőle származunk, ez az első otthonunk. Génjeink évmilliókon keresztül a természet hatása alatt fejlődtek. A testünk melyben lakunk, része mindennek. A természet nagyszerűségét tükrözi sejtjeink, DNS-ünk összetétele. A természetben töltött idő hozzájárul az egészségünkhöz, boldogságunkhoz és nagyon egyszerűen megvalósítható: csak ki kell lépnünk a szabadba!  Nincs benne semmi bonyolultság. Szervezetünknek, agyunknak is jót tesz ha rendszeresen időt töltünk a természetben, földön vízen, levegőn. 

Valódi ellenszert jelent a modern élet  stresszel teli őrültségében. Visszavezet bennünket a  képernyőinken túl létező világ csodáiba.

Tudatosítsuk magunkban: a természet nem csak körbevesz minket, mi magunk vagyunk a természet!  Lássuk meg, vegyük észre, milyen gyönyörű és csodálatos a természeti világ, amelyben élünk, és hogy mennyi lehetőséget rejteget egészségünk megőrzéséhez, javításához. Tanuljunk meg élni a természet adta lehetőségekkel, s egyben óvni, vigyázni rá! Csökkentsük túlzott fogyasztási, vásárlási szokásainkat. Nagyon sokszor már rutinból, rossz szokás szerint vásárolunk. Kerüljünk ki a reklámok, a szépség- és egészségipar nyomása alól. Többet tudunk segíteni azzal magunknak, ha valamit inkább nem fogyasztunk, ha bizonyos dolgokat mellőzünk, redukálunk az életünkből, mintha halmozzuk a használati cikkeket. Végül sem egészségünk, sem anyagi nyugalmunk nem lesz. A különféle csodapirulák, varázsolajok- de lehetne sorolni százával – nem azért léteznek, hogy megoldást nyújtsanak. Soha ennyi márka, termék nem létezett, mint napjainkban, mégis, rengetegen élnek nem megfelelő egészségügyi színvonalon.

Be kell látnunk, az a rengeteg “egészséges” “természetes”, “mentes” stb. címkével ellátott, prémiumnak kiáltott termék valószínűleg profitál, csak éppen nem a felhasználók számára…

Nem attól válunk egészségessé, hogy mindent magunkba tömünk. Épp ellenkezőleg! A szervezetünknek, ha vigyázunk és figyelünk rá, megvan az eszköztára ahhoz, hogy teljes egészként működjön, a kísérletezgetés megfontolandó, ugyanis  a sejtjeink nem felejtenek. Ha megkérdezhetnénk tőlük, biztosan óva intenének a csodaszerektől.