“ClownFit” Bohóc vagy atléta?

A súlyemelés nem cirkuszi mutatvány!

Az edzésnek legkevésbé sem kellene cirkuszi mutatványnak tűnnie. Ha pedig a bohóckodás a cél, az eszköz ne az olimpia rúd legyen! A helyszín adott, az eszközök rendelkezésre állnak, jelentkező pedig akad bőven, mint gyereknapon. Az edzőkomplexumok lassan olyanok, mint a szórakozóhelyek. Hangos zene, harsány színek, kirívó öltözet, fogyasztási cikkek tömkelege. Nem kell gondolkodnod, csak fogyasztani, minél többet. Szolgáltatást, terméket, márkát. Szaktudástól távol álló, ám kellően rámenős és meggyőző trénerek állnak rendelkzésre, legyen az csoportos, vagy személyes foglalkozás. Természetesen mindenhez értenek, mindent tudnak, ajánlásokból nincs hiány. Legyen az táplálkozás, étrendi ajánlások, rehabilitáció. Érdekes módon számos tudomány területen jeleskednek a lelkes celebtrénerek. Nem furcsa? Persze, a lényeg, hogy kb haljunk meg edzésen mert addig se gondolkozunk, kérdéseket se igen teszünk fel. Ha pedig sérülés, sportártalom jelentkezik sem baj, van mindenre kezelés, eszköz. Tisztelet a kivételeknek, sokszor az önjelölt életmódszakértő sportolók úgy néznek ki, mint egy jóllalkott napközis, vastag zsírpárnákkal. Milyen szerencse, hogy vannak fazonra igazított feszes edzőrucik amik össze fogják a zsírt, már csak pózolni kell és mehet a tik-tok celeb vergődés. Hazugság és képmutatás ráadásul még keresni is lehet vele. Tükörbe meg elég akkor nézni, ha szelfi készül. Bravo.

 Edzés kapcsán elterjedt jelenség, hogy súlyemelő gyakorlatokhoz hasonló szörnyűségeket művelnek teljesen amatőr módon. A meggyőződés, hogy az úgy helyes természetesen stabil lábakon áll, lehet tovább adni az instrukciókat.

Bár vicces lenne, de nem az

Ha időt, energiát, pénzt szánsz edzésre, akkor nagyon is megfontolandó, hogy azt milyen formában, szinten valósítod meg! Látszólag sokan, hozzáértően azonban nagyon kevesen oktatják a súlyemelés gyakorlatait. A legtöbb edzőterem palettáján ott virít a lehetőség arra, hogy bele kóstoljunk valami hasonló mutatványba, ami azonban messze más mint a valódi súlyemelés. Kerülendő a legtöbb brand alapú szolgáltatás-foglalkozás. Ezek a jól csengő nevek mindent rejtenek, sőt jól elrejtenek, csak épp a szakmai munkát nem tükrözik.

A White Lifting rendszere azoknak szól, akik szeretnének kiemelkedni az átlagból, nem elégednek meg a hanyag “edzői” hozzáállással, átlátnak a silányságon. Akik nem “letudni” akarják a mozgást, hanem ésszel is felmérik: a testedzés a választott életmóddal együtt egy életen át tartó projekt!

Tartalmaink azoknak szólnak, akik nem divatból járnak el és választanak mozgásformát, akiknek fontos az edzői referencia. S nem utolsó sorban azoknak, akik tudják, nem a „kirakatba” kell mozogni. Ha magadra ismersz és úgy érzed, segítségre van szükséged a testedzés, táplálkozás, életmód területén, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Sportolókat nevelünk http://www.whitelifting.com

Szólj hozzá!