Asztalhoz kötve

Az evolúcióval az a gond,hogy nem lát előre. Nem láthatott előre, tehát nem tudhatott a szék feltalálásáról.

Ha egy hód 9 napon át egyfolytában rág egy fát, majd azt egy enyhe szellő kidönti, vajon mi okozta a fa halálát? A szél, vagy a hód? A szél fejezte be a munkát, de a hód kitartó szorgalma nélkül azonban a fa jól lenne! A mai modern betegségek viszonylatában az ülő életmód / helytelen táplálkozás/ mozgásszegény életmód a keményen dolgozó hód amely elgyengíti testünket, és amely felelőssé tehető a fájdalom és a betegségek miatt.

Elfelejtettük milyen is az egészséges , normális közérzet. Ha élénken  fel tudnánk idézni gyermekkorunk természetes és normális érzéseit- hogy milyen volt fájdalom, vagy kötött ízületek nélkül futni, ugrálni, mászni-, talán több fenntartással kezelnénk mind azt amit most felnőttként „normálisnak” tekintünk.

Mi emberek úgy vagyunk megalkotva, hogy amikor nem alszunk, mozognunk kellene. A központi idegrendszerünk arra a feladatra fejlődött ki, hogy érzékelje a körülöttünk kialakuló változásokat és mozgasson minket a környezetünkben. A homo sapiens 200 ezer éve mozgásban töltötte az ideje legnagyobb részét. A testünk mozgásra épült, és fordítva: a mozgás tartja fenn a szervezetünk egészségét. Ha hosszú ideig ülünk, a testünk alsó részén lévő izmok “üzemen kívül vannak”. Ebben a testhelyzetben nem használjuk azokat az izmokat és kötőszöveteket, amelyek stabilizálnák a törzsünket és a gerincünket. Az eredmény a testfunkciók károsodása, valamint számos gyakori ortopédiai probléma.

Keményen dolgozó hódként azonban hasznos szokásokkal is építkezhetünk életünkben, melyekkel visszanyerhetjük egészségünket és teljességgel élhetjük a mindennapokat!

http://www.whitelifting.com

Szólj hozzá!