Erőemelő Országos Bajnokság, 2023. Április 29.

Egy héttel a Súlyemelő Masters OB után újra dobogón, ezúttal „második” sportágamban, az erőemelésben. Ennek egyik ágában, a fekvenyomásban az elmúlt évben Európa-bajnoki 8. helyezést sikerült szereznem, de ezúttal a feladat némileg összetetteb volt. A hazai csúcsversenyen, az országos bajnokságon 3 fogásnemben (guggolás, fekvenyomás, felhúzás) folyik a versengés, melyekben az Anima Core-t hárman képviseltük: Gyöngyösi Adél (ifjúsági 76 kg, női), Ludasi Krisztián (felnőtt férfi, 83 kg), és jómagam (felnőtt női, 52 kg).

Krisztián számára ez az OB mindenképp a tanulást, tapasztalatszerzést szolgálta. Megfelelően kezelte az egyik legerősebb és legnépesebb súlycsoporttal járó terhelést. Eredménye: guggolás 180  kg, fekvenyomás 125kg, felhúzás 215 kg, összetett 520 kg.

Adél imponáló magabiztossággal nyerte meg az ifjúsági országos bajnoki címet, eredménye: guggolás 115 kg, fekvenyomás 90 kg, felhúzás 155 kg, összetett 360 kg.  Ez a teljesítmény még a felnőttek között is érdemi eredménynek számít.

Én magam, a 2021-es évhez hasonlóan újra a 2. helyet szereztem meg. Figyelembe véve, hogy alapsortágam a súlyemelés, így edzéseim arra is irányulnak, nem lehetek elégedetlen az elért teljesítményemmel: guggolás 115  kg, fekvenyomás  65 kg, felhúzás 115 kg, összetett 295 kg.

Összegezvén, több mint tisztes helytállás, értékes helyezések, OB érmek az Animának és Nagykállónak.  

Szólj hozzá!